Intresset för Nordbyggs mässan är rekordstort

Bild: Nordbygg. Foto lånad av Stockholmsmässan.

Intresset för den stora mässan Nordbygg har ökat ordentligt under de senaste åren. Redan i november 2012 var över 60% av hela mässytan redan bokad. Eftersom att mässan ägde rum i april i år så kan man lätt förstå vilket tryck det är med alla bokningar. Detta är faktiskt någonting helt unikt i hela mässvärlden och det visar också väldigt starkt hur pass viktigt det är att man fortfarande har en ordentlig branschmötesplats även i dessa svårare ekonomiska tider.

Bokningen inför mässan 2014 har varit den största någonsin som Nordbyggs mässan någonsin har upplevt. Att alla dessutom bokade så pass tidigt gör det hela ännu mer extremt. Det är en ökning med cirka 15% från den tidigare mässan. Genom dessa siffror kan man enkelt läsa ut att Nordbygg är och fortsätter att vara en enormt viktig mötesplats för hela bygg- och fastighetsbranschen. Det har också blivit så pass viktigt att företaget som brukar vara delaktiga på mässan har börjat lägga in Nordbygg som en mycket viktig post i sina marknadsbudgetar. De ansvariga bakom mässan har dessutom också fått höra att vissa av företagen till och med har valt att planera alla sina aktiviteter efter mässan bestämda datum. Det är ett ordentligt kvitto på hur mycket mässan faktiskt betyder för dessa branscher. Även mässmontrarnas utforming är ett bevis på detta. Företagen tävlar med varandra och kreativiteten flödar. Byggfaktas monter som delvis var designad av Dohrns Mässmonter bjud t.o.m. på nybakta bullar ur egen ugn.

Mässans utställningsyta är på hela 36.500 kvadratmeter som i år var fyllda med över 900 utställare. En av ambitionerna som Peter Söderberg har med mässan är att han vill försöka främja en mer direkt kontakt mellan både kravställare och konsumenter. För att göra mässan ännu bättre så har man nyligen börjat med så kallade mellanårsaktiviteter för att kunna erbjuda lite olika typer av aktiviteter under de år som mässan inte hålls eftersom att den endast hålls vartannat år. Därför startade de Nordbygg Ecoforum med syfte att kunna samla hela branschen i olika hållbarhetsfrågor och för att kunna diskutera dessa under olika seminarier och aktiviteter.