Leif anlade sin egen pool

Foto: www.flintakonstbetong.se

Hur härligt vore det inte att ha en egen pool? Nu när solen och våren äntligen har kommit, och med sommaren precis runt hörnet kan man inte låta bli att fantisera om sin alldeles egna pool. Tänk att kunna gå upp och simma varje morgon på semestern; att ta ett kvällsdopp i uppvärmt vatten på sin egen tomt; eller att bjuda till poolparty och låta barn eller kanske barnbarn plaska runt bäst de vill under sommarlovsdagarna.

För Leif räckte det inte med fantasi. Han bestämde sig att en pool skulle han ha, och han skulle bygga den själv. Ett år senare, efter mycket slit och en stor investering av både tid och pengar, så hade han genomfört det. Hans bakgård är nu prydd med en ståtlig 3 x 6.5 meters glasfiberpool, komplett med pooltak, cirkulationspump, sandfilter och inbyggd uppvärmning. Sammanlagt har kostnaden för Leif gått upp till 182 000 kronor, vilket är mellan 100 000 och 300 000 mindre än vad det kostat om han lejt bort allt arbete.

Att anlägga en pool är dock en långt mer komplicerad process än att bara gräva ett hål i marken och fylla det med vatten. Det är en process i flera steg som kräver noggrann planering, många olika typer av material och en hel del tekniskt kunnande. Man måste gräva gropen utefter poolens dimensioner, kunna sänka ner och säkra den korrekt med sand och betong, samt genomföra en korrekt installation av alla slangar, sladdar och pumpar.

Leif har beskrivit hur han gick tillväga för att anlägga poolen i en artikel på siten byggahus.se. Se hela artikeln här: Leif anlade nedgrävd pool själv

Det verkar faktiskt inte helt ogenomförbart, bara man har tiden och resurserna som krävs för att få arbetet gjort. Det är hursomhelst intressant läsning och säkert ett fantastiskt roligt projekt att ta sig an.