Övergivna byggnader

Som ett avbrott från inredningstipsen, boränterapporter och nya byggprojekt så kommer här ett inlägg som avhandlar inget mindre än övergivna byggnader. Bilderna talar för sig själva, och här hämtade från den här posten.

I.M. Cooling Tower, Belgium

Foto av: brokenview

Foto av: Pippa Killi Nova

Det här är delar av ett kyltorn i en gammal kraftstation i Belgien. Alla strukturerna är till för att kyla ner stora mängder vatten.

Kolmanskop, Namibia

Foto av: Chris Gray

Kolmanskop var en liten bosästtning i Namibia som blommade i början av förra seklet när tyska bosättare insåg att marken var full av diamanter. Efter första världskriget så började diamanterna sina och redan på 1950-talet så var staden helt övergiven. Numer är besöks den endast av turister och fotografer.

100 år gammal flytande skog i Sydney, Australien

Foto av: Bruce Hood

Det här är resterna av det stora ångfartyget SS Ayrfield som blivit kvar när en industri stängde ned sin verksamhet efter andra världskriget.

The Maunsell Sea Forts, England

Foto av: jelltecks

The Maunsell Sea Forts restes nära Themsen och Mersey-floden för att skydda mot potentiella tyska attacker från luften under andra världskriget. Sedan fästningarna lades ner 1950 så har diverse grupper huserat i byggnaderna, exempelvis radiopirater och andra mer eller mindre speciella grupper.

Den här sortens foton är mycket populära på nätet så det är hög tid att gräva fram gamla bilder från förr. Ta hjälp från någon bra och väletablerad fotofirma på nätet. Exempelvis den här: http://www.bgafotocenter.se/