”Pluras kök” inte längre pluras kök

Det populära programmet "Pluras kök" spelas inte längre in i Pluras kök kan det sammanfattas som. Det är 62-åringen "Plura" Jonsson's vägran att ha inspelningen hemma som gjort att den nu, något oväntat, flyttats till Måns Herngrens lägenhet. Det här kan man läsa om på Aftonbladet.

Efter 3 säsonger var det dags

Programmet är inne på sin fjärde säsong och spelas nu alltså in i Spanien snarare än i Sverige. Och "Plura" menar även att det inte är aktuellt att åka hem till Sverige för att spela in fyra stycken julavsnitt. Lösningen var helt enkelt att använda sig av en bekants kök för inspelningen av de fyra avsnitten.

Programmet ändrar kökstrender

Det är få matlagningsprogram som har en bred kulturell genomslagskraft på det viset som Pluras kök har haft. Han har genom sin särpräglade stil och sin livsstil påverkat både hur folk förhåller sig till matlagning, hur de klär sig och hur det ska inredas i kök. Kanske är det dags att äntligen släppa de moderna köksinredningarna till förmån för mer rustika dito. Vi får väl se vad Sörmlands kök och de andra stora i branschen hittar på.