Så hittar du rätt hustillverkare

Det är många som går i drömmarna om ett alldeles eget hus. En plats att kalla sin egen, som man äger och får leva sitt liv i. Det är inte konstigt att man ställer höga krav bo sitt boende, framför allt det hus som man planerat att spendera många år i. Det gör att det i sin tur kan bli svårt att hitta helt rätt hus om man kolla på marknaden idag. Det kan dröja länge innan det dyker upp något som man känner passar perfekt, och då måste man ändå vara med i en oviss budgivning. Då finns det alternativ som man kan välja på. Man kan bygga huset, från grunden. Det ger möjligheten att verkligen skräddarsy huset efter ens personlig smak och behov. Det enda man behöver till en början är en tomt. Frågan är bara vilken hustillverkare man ska välja.

Tomten klar, dags att välja

När man har en tomt i sina ägor är det dags att börja kolla på hustillverkare. Det är nu det blir helt avgörande hur du väljer. Det gäller att kunna hitta en hustillverkare som kan leva upp till alla de krav som du ställer på huset. För det är precis det man behöver göra från allra första början. Sätt dig ner och lista ner alla de krav som du har på ditt hus, vad du vill att huset ska innehålla, hur det ska se ut invändigt och alla andra möjliga delar. Ju mer detaljerad lista desto bättre kommer det bli både för dig själv och den husfabrikanten du väljer.

När du sedan spaltat upp allt det som du vill ha till ditt hus är det dags att titta på vilka som kan hjälpa dig på bästa sätt och vad som faktiskt är realistiskt, för det kan vara så att vissa av dina punkter inte går att uppfylla. Välj ut ett antal av hustillverkarna och åk på en resa för att titta på hus som de redan har byggt. Det är ett bra sätt att få se vad de kan göra rent fysiskt på plats och det blir samtidigt lätt att se husens karaktär, dessutom passar kanske en planlösning bättre än en annan för just dig, något som blir lätt att jämföra när man tittar runt. I samma veva är det dags att börja samla in referenser för att reda ut hur tillverkarna egentligen har skött arbetet.

Efter det är det dags att begära in offerter från de tillverkare som du fortfarande är intresserad av. Det är bra att ta så många offerter som möjligt eftersom att det blir mycket lättare för dig som kund att jämföra priserna och se vad det hela kommer att landa på i slutändan. Om man är lite slug kan man dessutom använda dessa offerter mot varandra, och kanske pressa priserna ytterligare från någon tillverkare, men det är en balansgång. Det får inte gå ut över själva byggandet. När du hittat en tillverkare som passar är det dags att teckna avtal, och det är en helt annan femma.

Nyttiga länkar:

http://www.hus.se/hustillverkare/

http://www.nystromscement.se/

http://www.ledigatomter.se/